Αυχεναλγία

Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα κοινό πρόβλημα. Οι μύες του λαιμού μπορεί να καταπονηθούν από την κακή στάση του σώματος.

Αυχεναλγία

Title:

Description:

Αυχεναλγία

Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα κοινό πρόβλημα. Οι μύες του λαιμού μπορεί να καταπονηθούν από την κακή στάση του σώματος.

Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα κοινό πρόβλημα. Οι μύες του λαιμού μπορεί να καταπονηθούν από την κακή στάση του σώματος, είτε σκύβετε πάνω από τον υπολογιστή σας είτε σκύβετε πάνω από τον πάγκο εργασίας σας. Η οστεοαρθρίτιδα είναι επίσης μια κοινή αιτία πόνου στον αυχένα. Σπάνια, ο πόνος στον αυχένα μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός πιο σοβαρού προβλήματος. Ζητήστε ιατρική φροντίδα εάν ο πόνος στον αυχένα σας συνοδεύεται από μούδιασμα ή απώλεια δύναμης στα χέρια ή εάν έχετε πόνο στον ώμο.

 

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Πόνο που συχνά επιδεινώνεται κρατώντας το κεφάλι σας σε ένα μέρος για μεγάλες περιόδους, όπως όταν οδηγείτε ή εργάζεστε σε υπολογιστή
 • Μειωμένη ικανότητα κίνησης του κεφαλιού σας
 • Πονοκέφαλο

 

Πότε να επισκεφτείτε το γιατρό σας

Οι περισσότεροι πόνοι στον αυχένα βελτιώνονται σταδιακά με τη θεραπεία στο σπίτι. Εάν όχι, δείτε το γιατρό σας. Αναζητήστε άμεση φροντίδα εάν ο έντονος πόνος στον αυχένα προκύψει από τραυματισμό, όπως τροχαίο ατύχημα, ατύχημα κατάδυσης ή πτώση.

Επικοινωνήστε με έναν γιατρό εάν ο πόνος στον αυχένα σας:

 • Είναι σοβαρός
 • Επιμένει για αρκετές ημέρες χωρίς ανακούφιση
 • Συνοδεύεται από πονοκέφαλο, μούδιασμα ή αδυναμία

 

Αιτίες

Ο λαιμός σας υποστηρίζει το βάρος του κεφαλιού σας, επομένως μπορεί να είναι ευάλωτος σε τραυματισμούς. Οι αιτίες του πόνου στον αυχένα περιλαμβάνουν:

 • Μυϊκές καταπονήσεις. Η υπερβολική χρήση, όπως πάρα πολλές ώρες στον υπολογιστή ή το κινητό σας, συχνά προκαλεί μυϊκές καταπονήσεις. Ακόμη και το διάβασμα στο κρεβάτι μπορεί να καταπονήσει τους μύες του λαιμού.
 • Φθαρμένες αρθρώσεις. Ακριβώς όπως οι άλλες αρθρώσεις στο σώμα σας, οι αρθρώσεις του λαιμού σας τείνουν να φθείρονται με την ηλικία.
 • Ασθένειες. Ορισμένες ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η μηνιγγίτιδα ή ο καρκίνος, μπορεί να προκαλέσουν πόνο στον αυχένα.

 

Πρόληψη

Οι περισσότεροι πόνοι στον αυχένα συνδέονται με κακή στάση του σώματος σε συνδυασμό με φθορά που σχετίζεται με την ηλικία.

Μερικές απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας μπορεί να σας βοηθήσουν:

 • Βελτιώστε την στάση σας. Όταν στέκεστε και κάθεστε, βεβαιωθείτε ότι οι ώμοι σας βρίσκονται σε ευθεία γραμμή πάνω από τους γοφούς σας.
 • Κάντε συχνά διαλείμματα. Εάν ταξιδεύετε μεγάλες αποστάσεις ή εργάζεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή σας, σηκωθείτε και μετακινηθείτε.
 • Ρυθμίστε το γραφείο, την καρέκλα και τον υπολογιστή σας έτσι ώστε η οθόνη να βρίσκεται στο ύψος των ματιών. Τα γόνατα πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τους γοφούς. Χρησιμοποιήστε τα μπράτσα της καρέκλας σας.
 • Αποφύγετε να βάζετε το τηλέφωνο ανάμεσα στο αυτί και τον ώμο σας όταν μιλάτε.
 • Αποφύγετε να μεταφέρετε βαριές τσάντες. Το βάρος μπορεί να καταπονήσει το λαιμό σας.
Category
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας και κλείστε το επόμενο σας ραντεβού.Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε για ορθοπεδικά θέματα.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας και κλείστε το επόμενο σας ραντεβού.

© 2023 Georgios Papadakis, All Rights Reserved

Powered By

κατασκευη ιστοσελιδων

© 2023 Georgios Papadakis, All Rights Reserved


Powered By

κατασκευη ιστοσελιδων


Copyright by BoldThemes 2018. All rights reserved.