Οστεοαρθρίτιδα

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας μπορεί να διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο και μεταξύ διαφορετικών αρθρώσεων.

Οστεοαρθρίτιδα

Title:

Description:

Οστεοαρθρίτιδα

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας μπορεί να διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο και μεταξύ διαφορετικών αρθρώσεων.

Συμπτώματα

Τα κύρια συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας είναι ο πόνος και η δυσκαμψία στις αρθρώσεις και τα προβλήματα κίνησης της άρθρωσης. Μερικοί άνθρωποι έχουν επίσης συμπτώματα όπως:

 • Πρήξιμο
 • Ευαισθησία

 

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας μπορεί να διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο και μεταξύ διαφορετικών αρθρώσεων. Για μερικούς ανθρώπους, τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια και μπορεί να μην είναι τόσο συχνά. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν πιο συχνά και σοβαρά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την καθημερινή τους ζωή.

Σχεδόν κάθε άρθρωση μπορεί να προσβληθεί από οστεοαρθρίτιδα, αλλά αυτή προκαλείτε συχνότερα στα γόνατα, τους γοφούς και τις αρθρώσεις των χεριών. Θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας εάν έχετε επίμονα συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας.

 

Αιτίες

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σώμα σας επιδιορθώνει μόνο του τη βλάβη και δεν αντιμετωπίζετε κανένα σύμπτωμα. Αλλά η οστεοαρθρίτιδα, μπορεί να προκαλέσει πόνο, πρήξιμο και προβλήματα στην κίνηση της άρθρωσης.

 

Η ακριβής αιτία δεν είναι γνωστή, αλλά κάποιες καταστάσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας, όπως:

 • Τραυματισμός της άρθρωσης – υπερβολική χρήση της άρθρωσης
 • Άλλες καταστάσεις (δευτερογενής αρθρίτιδα) – η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να συμβεί σε αρθρώσεις που έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη από προηγούμενη ή υπάρχουσα πάθηση, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα
 • Ηλικία – ο κίνδυνος να αναπτύξετε την πάθηση αυξάνεται καθώς μεγαλώνετε.
 • Οικογενειακό ιστορικό – η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οικογένειες, αν και οι μελέτες δεν έχουν εντοπίσει ένα μόνο υπεύθυνο γονίδιο
 • Παχυσαρκία – η παχυσαρκία επιβαρύνει τις αρθρώσεις σας, ιδιαίτερα εκείνες που αντέχουν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους σας, όπως τα γόνατα και οι γοφοί σας
 • Η οστεοαρθρίτιδα είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

 

Διάγνωση

Για να διαγνωστεί η οστεοαρθρίτιδα, ένας γιατρός θα σας ρωτήσει πρώτα για τα συμπτώματά σας και θα εξετάσει τις αρθρώσεις σας.

Ο γιατρός μπορεί να σας κάνει ερωτήσεις για:

 • Την ηλικία σας
 • Πόνο στις αρθρώσεις που χειροτερεύει όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τις αρθρώσεις σας
 • Ακαμψία στις αρθρώσεις που εμφανίζεται τα πρωινά ή διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά

 

Εάν τα συμπτώματά σας είναι ελαφρώς διαφορετικά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε άλλη πάθηση της άρθρωσης. Για παράδειγμα, η παρατεταμένη δυσκαμψία των αρθρώσεων το πρωί μπορεί να είναι σημάδι ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Περαιτέρω εξετάσεις, όπως ακτινογραφίες ή εξετάσεις αίματος, δεν είναι συνήθως απαραίτητες αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκλειστούν άλλες πιθανές αιτίες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ένα κάταγμα οστού.

 

Αντιμετώπιση

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια μακροχρόνια πάθηση και δεν θεραπεύεται, αλλά δεν επιδεινώνεται απαραίτητα με την πάροδο του χρόνου και μερικές φορές μπορεί να βελτιωθεί σταδιακά. Κάποιες θεραπείες είναι επίσης διαθέσιμες για τη βελτίωση των συμπτωμάτων.

Τα ήπια συμπτώματα μπορούν μερικές φορές να αντιμετωπιστούν με απλά μέτρα που περιλαμβάνουν:

 • Τακτική άσκηση
 • Απώλεια βάρους εάν είστε υπέρβαροι
 • Φορώντας κατάλληλα παπούτσια

 

Εάν τα συμπτώματά σας είναι πιο σοβαρά, μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετες θεραπείες, όπως παυσίπονα και ένα δομημένο σχέδιο άσκησης με φυσιοθεραπευτή. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, όπου αυτές οι θεραπείες δεν έχουν βοηθήσει ή η βλάβη στις αρθρώσεις είναι ιδιαίτερα σοβαρή, μπορεί να γίνει χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση, την ενίσχυση ή την αντικατάσταση μιας άρθρωσης.

Category
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας και κλείστε το επόμενο σας ραντεβού.Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε για ορθοπεδικά θέματα.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας και κλείστε το επόμενο σας ραντεβού.

© 2023 Georgios Papadakis, All Rights Reserved

Powered By

κατασκευη ιστοσελιδων

© 2023 Georgios Papadakis, All Rights Reserved


Powered By

κατασκευη ιστοσελιδων


Copyright by BoldThemes 2018. All rights reserved.