Ρήξη Προσθίου Χιαστού

Ένας πολύ συχνός τραυματισμός στο γόνατο είναι η ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και συνήθως συμβαίνει σε ποδοσφαιριστές.

Ρήξη Προσθίου Χιαστού

Title:

Description:

Ρήξη Προσθίου Χιαστού

Ένας πολύ συχνός τραυματισμός στο γόνατο είναι η ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και συνήθως συμβαίνει σε ποδοσφαιριστές.

Ένας πολύ συχνός τραυματισμός στο γόνατο είναι η ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου. Οι αθλητές που συμμετέχουν σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι πιο πιθανό να τους τραυματίσουν. Εάν έχετε τραυματίσει τον πρόσθιο χιαστό σας σύνδεσμο, μπορεί να χρειαστείτε χειρουργική επέμβαση για να ανακτήσετε την πλήρη λειτουργία του. Αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η σοβαρότητα του τραυματισμού σας και το επίπεδο δραστηριότητάς σας.

 

Αιτία

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος μπορεί να τραυματιστεί με διάφορους τρόπους:

  • Αλλαγή κατεύθυνσης γρήγορα
  • Σταματώντας ξαφνικά
  • Επιβράδυνση κατά το τρέξιμο
  • Άσχημη προσγείωση από άλμα
  • Άμεση επαφή ή σύγκρουση, όπως ποδοσφαιρικό τάκλιν

 

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι αθλήτριες έχουν υψηλότερη συχνότητα τραυματισμού χιαστού από τους άνδρες αθλητές σε ορισμένα αθλήματα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διαφορές στη φυσική κατάσταση και τη μυϊκή δύναμη.

 

Συμπτώματα

Τυπικά συμπτώματα ρήξης πρόσθιου χιαστού:

  • Πόνος με πρήξιμο. Μέσα σε 24 ώρες, το γόνατό σας θα πρηστεί. Το πρήξιμο και ο πόνος μπορεί να υποχωρήσουν από μόνα τους. Ωστόσο, εάν επιχειρήσετε να επιστρέψετε στον αθλητισμό, το γόνατό σας θα είναι πιθανότατα ασταθές και κινδυνεύετε να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά.
  • Απώλεια πλήρους εύρους κίνησης
  • Δυσκολία κατά το περπάτημα

 

Εξέταση από γιατρό

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη, ο γιατρός θα σας ρωτήσει για τα συμπτώματα και για το ιατρικό ιστορικό σας. Κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, ο γιατρός σας θα ελέγξει το τραυματισμένο γόνατο σας και θα το συγκρίνει με το μη τραυματισμένο γόνατό. Οι περισσότεροι τραυματισμοί των συνδέσμων μπορούν να διαγνωστούν με μια φυσική εξέταση.

 

Θεραπευτική αγωγή

Η θεραπεία για μια ρήξη χιαστού είναι ανάλογη με τις ατομικές ανάγκες του ασθενούς. Για παράδειγμα, ο νεαρός αθλητής που ασχολείται με αθλήματα πιθανότατα θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να επιστρέψει με ασφάλεια στον αθλητισμό. Το λιγότερο δραστήριο, συνήθως μεγαλύτερο σε ηλικία, άτομο μπορεί να είναι σε θέση να επιστρέψει σε έναν πιο ήσυχο τρόπο ζωής χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Category
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας και κλείστε το επόμενο σας ραντεβού.Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε για ορθοπεδικά θέματα.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας και κλείστε το επόμενο σας ραντεβού.

© 2023 Georgios Papadakis, All Rights Reserved

Powered By

κατασκευη ιστοσελιδων

© 2023 Georgios Papadakis, All Rights Reserved


Powered By

κατασκευη ιστοσελιδων


Copyright by BoldThemes 2018. All rights reserved.