Σκολίωση

Η σκολίωση μπορεί να επηρεάσει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, από μωρά έως ενήλικες, αλλά πιο συχνά ξεκινά σε παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών.

Σκολίωση

Title:

Description:

Σκολίωση

Η σκολίωση μπορεί να επηρεάσει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, από μωρά έως ενήλικες, αλλά πιο συχνά ξεκινά σε παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών.

Η σκολίωση μπορεί να επηρεάσει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, από μωρά έως ενήλικες, αλλά πιο συχνά ξεκινά σε παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών. Η σκολίωση μπορεί να βελτιωθεί με θεραπεία, αλλά τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται εάν τα συμπτώματα είναι ήπια.

 

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της σκολίωσης είναι:

  • Μια κυρτή σπονδυλική στήλη
  • Το άτομο γέρνει προς τη 1 πλευρά
  • Ανομοιόμορφοι ώμοι
  • Ένας ώμος ή ισχίο προεξέχει
  • Μερικοί άνθρωποι με σκολίωση μπορεί επίσης να έχουν πόνο στην πλάτη.

 

Πότε να επισκεφτείτε το γιατρό σας

Επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν νομίζετε ότι εσείς ή το παιδί σας έχετε σκολίωση. Συνήθως δεν είναι σοβαρό, αλλά είναι καλύτερο να το ελέγξετε. Ο γενικός ιατρός θα εξετάσει την πλάτη σας και μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν ορθοπεδικό για μια ολοκληρωμένη διάγνωση εάν υποψιάζεται σκολίωση. Θα γίνει ακτινογραφία της πλάτης σας για να ελεγχθεί εάν η σπονδυλική σας στήλη είναι κυρτή και πόσο σοβαρή είναι η καμπύλη. Εάν έχετε διαγνωστεί με σκολίωση, θα πρέπει να συζητήσετε τις επιλογές θεραπείας.

 

Θεραπεία

Η θεραπεία για τη σκολίωση εξαρτάται από την ηλικία σας, πόσο σοβαρή είναι η καμπύλη και αν είναι πιθανό να επιδεινωθεί με τον καιρό. Πολλοί άνθρωποι δεν θα χρειαστούν καμία θεραπεία και μόνο λίγοι θα χρειαστεί να χειρουργηθούν στη σπονδυλική στήλη. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά μπορεί να μην χρειάζονται θεραπεία καθώς η καμπύλη μπορεί να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να τοποθετηθεί νάρθηκας από γύψο ή πλαστικό στην πλάτη τους για να σταματήσει η επιδείνωση της καμπύλης καθώς μεγαλώνουν.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να φορούν ένα στήριγμα πλάτης για να σταματήσει η επιδείνωση της καμπύλης μέχρι να σταματήσουν να αναπτύσσονται. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για τον έλεγχο της ανάπτυξης της σπονδυλικής στήλης.

Οι ενήλικες μπορεί να χρειαστούν θεραπεία για την ανακούφιση του πόνου, όπως παυσίπονα, ενέσεις στη σπονδυλική στήλη και, λιγότερο συχνά, χειρουργική επέμβαση. Δεν είναι σαφές εάν οι ασκήσεις πλάτης βοηθούν στη βελτίωση της σκολίωσης, αλλά η γενική άσκηση είναι καλή για τη γενική υγεία και δεν πρέπει να αποφεύγεται εκτός εάν σας το συμβουλέψει ο γιατρός σας.

 

Αιτίες

Σε περίπου 8 στις 10 περιπτώσεις, η αιτία της σκολίωσης είναι άγνωστη. Αυτό ονομάζεται ιδιοπαθής σκολίωση. Η ιδιοπαθής σκολίωση δεν θεωρείται ότι συνδέεται με την κακή στάση του σώματος, την άσκηση ή τη διατροφή.

Category
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας και κλείστε το επόμενο σας ραντεβού.Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε για ορθοπεδικά θέματα.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας και κλείστε το επόμενο σας ραντεβού.

© 2023 Georgios Papadakis, All Rights Reserved

Powered By

κατασκευη ιστοσελιδων

© 2023 Georgios Papadakis, All Rights Reserved


Powered By

κατασκευη ιστοσελιδων


Copyright by BoldThemes 2018. All rights reserved.